Ook Ondernemerscentrum Fryslân kiest voor duurzame aardwarmte

Gert SchurerGeen categorie, Nieuws

Na Achmea als eerste grote afnemer heeft ook het Ondernemerscentrum Fryslân gekozen voor duurzame aardwarmte. Het pand aan de Heliconweg 62 in Leeuwarden, beter bekend als het voormalig kantoor van de Kamer van Koophandel, is eigendom van M7 Real Estate. M7 Real Estate is één van de toonaangevende specialisten in de Europese, multi-tenant vastgoedmarkt met expertise in de lokale markt. M7 en Ennatuurlijk ondertekenden hiertoe kortgeleden een contract.

Stephanie Abbink, Asset Manager bij M7: “We hadden diverse redenen om ons gelijk aan te sluiten op duurzame aardwarmte. Als grote investeerder kan je eigenlijk niet meer zonder duurzaamheid in je strategie. Duurzaamheid is niet alleen voor ons als M7 een heel belangrijk onderwerp, maar met name ook voor onze huurders. Huurders stellen de laatste jaren steeds vaker eisen op het gebied van duurzaamheid en vragen het liefst een A-label. Daar willen we graag aan voldoen. Daarnaast zorgt de aansluiting in ons geval ook nog voor een verlaging van de kosten doordat we minder hoeven te investeren in het pand. Het mes snijdt dus aan twee kanten. We werken duurzaam en we besparen kosten.”

“Ook is het voor M7 een goede pilot voor andere locaties. De Gemeente Leeuwarden, warmtebedrijf Ennatuurlijk en het consortium Warmte van Leeuwarden lopen voorop en hierdoor kunnen we nu portefeuille breed gaan kijken. Zeker voor industriële hallen met veel productie lijkt het ons zeer geschikt. Ik raad eigenlijk iedereen aan om samen met Ennatuurlijk naar de mogelijkheden van duurzame aardwarmte te kijken. Het is goed voor de eigenaar, de huurder, het milieu en toekomstbestendig.”

Ennatuurlijk, verantwoordelijk voor het transport en levering van de duurzame warmte van Warmte van Leeuwarden aan de afnemers, is blij met het getekende contract. Peter Slot, Ontwikkelaar duurzame Warmte bij Ennatuurlijk: “Mooi dat ook M7 de toegevoegde waarde van duurzame warmte erkent en een goede visie heeft voor haar vastgoed. We hopen dat dit andere afnemers ook inspireert en kijken uit naar een goede samenwerking met M7!”